Tuesday, March 30, 2010

DPR ANGKAT AMUK KUMPULAN ROCK PALING RELEVAN & EVERGREEN

Ini dia Kumpulan Amuk yang dianggotai oleh Bandi,Budu Siam,Metal Jawa dan Din Taring...mereka ni lebih 'mulia' dari si pembuang bayi & penghisyap syabu pas tu ragut beg orang!!!

"Dalam semak,dalam longkang,yang dibungkus yang telanjang.ada bayi masih merah ditinggalkan manusia tak bermaruah"...Ini adalah bait2 lirik lagu Kumpulan Amuk. Lagu ni termuat di dalam album Tanpa Prejudis (1998). Bagi DPR, walaupun Amuk ni membawa irama keras tetapi mesejnya amat jalas dan relevan. Sama hal juga dengan lirik2 lagu kumpulan rock tanah air seperti Lefhanded, Sweet Charity, May dll yang banyak menyelitkan unsur2 positif.

Awal tahun 2010 ini kita dijamu dengan berita tragis tentang pembuangan bayi. Ini hal mula DPR nak cakap dengan perkataan yang agak kasar. Manusia sebegini lebih teruk dari mat2 rock kangkang diluar sana tu. Hal ini terlalu rumit dan terlalu luas untuk diperkatakan. TETAPI, walau seluas dan serumit mana perkara ni bukanlah matlamat untok menghalalkan cara.

Ibu2 bapa2 paling mojarab untuk panduan anak2. Mereka mesti bentok anak2 sedari kecil. Kita mulakan dengan proses ini dulu..Yang dah lewat tu tengok2 la pukul berapa anak balik,dengan siapa dia berkawan. Jabatan Agama pantau2 la port2 waterfall, taman tasik puteri ke gunung ganang ke untuk operasi benteras maksiat. Polis2 akan tingkatkan rush kalabul malami & benteras penyalahgunaan dadah agar manusia ni tak lagi tengok kucing disangka ayam, tengok ayam disangka serigala. Segalanya bermula dari kita...jom benteras jenayah!

No comments:

Post a Comment